Logo

Rosenprimula - primula rosea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rosenprimula - primula rosea

Rosenprimula, der ubetinget er en af vore smukkeste Primula-arter, stam­mer fra Himalaya-bjergene, hvor den vokser som skovbundsplante helt op til snegrænsen. Den har rosa eller koral­røde blomster, som sidder i ret store skærme på de kraftige, 10-20 cm høje stængler. De fremkommer i april-maj, endnu før de langstrakt ovale, takkede og lidt læderagtige blade skyder frem og danner grønne rosetter. Der findes enkelte havesorter som f.eks. 'De­light', der har store mørkrosa blom­ster, 'Gigas', der er noget højere end arten, og 'Grandiflora', der har større blomster.

 

Rosenprimula (Primula rosea} i et sumpbed sammen med fyldtblomstrede engkabbelejer (Caltha palustris 'Flore Pleno').

 

Vækstkrav: Rosenprimula vokser bedst i en humusrig, noget fugtig muld­jord, og den foretrækker halvskygge som på østsiden af et stenbed eller i et skovbundsterræn, hvor der dog ikke må være alt for nærgående trærødder. Ved en søbred eller langs et vandløb er den ganske henrivende. Den tåler ab­solut ikke udtørring og er endda så følsom, at et enkelt døgns tørke forår eller sommer er nok til at slå den ihjel. Formeringen kan ske ved frø, som udsås lige efter indhøstningen i flade potter eller skåle med konstant fugtig jord. Deling af ældre planter er van­skelig og lykkes sjældent. Unge planter bør vinterdækkes med grangrene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.729 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her