Logo

Småklokke - Campanula cochleariifolia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Småklokke - Campanula cochleariifolia

Campanula = lille klokke, og cochlea­riifolia fortæller om bladenes lighed med løvet hos kokleare. Småklokke stammer fra de østlige Alper og Karpa­terne, hvor den vokser på kalkklipper og i stenskred. Den danner tuer af ægformede, takkede blade, mens bla­dene på de 10-20 cm høje blomster­stængler er linjeformede. Blomsterne er lyst blåviolette og har en slank, klokkeformet krone, der er let ind­snævret omkring åbningen. De sidder i en fåblomstret, som regel ensidig klase og fremkommer i juli-august.

 

Vækstkrav: Småklokke er ikke altid helt nem i kultur, og hvis den skal lykkes, må man være særdeles omhyg­gelig med valg af plantestedet. En lomme øverst i stenbedet på et sted, hvor Solen ikke brænder for stærkt, vil være at foretrække. Jorden må tilbere­des som en blanding af kalkholdig havejord og bladjord, der kan tilsættes knuste skærver af kalksten, men ende­lig ikke brændt kalk, der virker ætsende.

 

Formering: Småklokke formeres let­test ved deling af tuerne, men kan også formeres ved frø, som udsås i bænk eller potte i halvskygge i juni under et meget tyndt lag jord. Småplanterne prikles i september og udplantes det følgende forår; de bør beskyttes mod angreb af snegle.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.069 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her