Logo

Småklokke - Campanula cochleariifolia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Småklokke - Campanula cochleariifolia

Campanula = lille klokke, og cochlea­riifolia fortæller om bladenes lighed med løvet hos kokleare. Småklokke stammer fra de østlige Alper og Karpa­terne, hvor den vokser på kalkklipper og i stenskred. Den danner tuer af ægformede, takkede blade, mens bla­dene på de 10-20 cm høje blomster­stængler er linjeformede. Blomsterne er lyst blåviolette og har en slank, klokkeformet krone, der er let ind­snævret omkring åbningen. De sidder i en fåblomstret, som regel ensidig klase og fremkommer i juli-august.

 

Vækstkrav: Småklokke er ikke altid helt nem i kultur, og hvis den skal lykkes, må man være særdeles omhyg­gelig med valg af plantestedet. En lomme øverst i stenbedet på et sted, hvor Solen ikke brænder for stærkt, vil være at foretrække. Jorden må tilbere­des som en blanding af kalkholdig havejord og bladjord, der kan tilsættes knuste skærver af kalksten, men ende­lig ikke brændt kalk, der virker ætsende.

 

Formering: Småklokke formeres let­test ved deling af tuerne, men kan også formeres ved frø, som udsås i bænk eller potte i halvskygge i juni under et meget tyndt lag jord. Småplanterne prikles i september og udplantes det følgende forår; de bør beskyttes mod angreb af snegle.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.577 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!