Logo

Sommercypres - Kochia scoparia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sommercypres - Kochia scoparia

Sommercypres er vildtvoksende i Mel­lemeuropa. Planten er enårig, men med forveddede stængler ved basis. Væksten er opret, pyramideformet, med mange grene og tætsiddende, 5-6 cm lange blade. Blomsten er uanselig og sidder enlig eller få sammen i nøgler i bladhjørnerne.

Den dyrkede haveform af sornmercy­pres, Kochia scoparia 'Trichophylla',

er en dekorativ plante med en meget tæt vækst og afrundet form. Løvet er friskgrønt hele sommeren og farves om efteråret purpurrødt. Planten bliver 100-150 cm høj med linje-lancetfor­mede, spidse blade, der nedentil har lange, hvide hår i randen. Der findes lavere former, der kun bliver ca. 50 cm høje.

 

Sommercypres er en smuk og dekorativ bladplante.

 

Vækstkrav: Planten kræver en næ­ringsrig, god havejord og bør vandes i tørre perioder. Kan vokse i sol eller halvskygge.

 

Pleje: Frøet sås på friland eller i kold­hus i april. Småplanterne prikles og udplantes eller pottes i første halvdel af juni.

 

Anvendelse: Altankasser, potter eller i bed. Planten er dekorativ langt hen på efteråret og lyser godt op i haven, når andre planter allerede er ødelagt af den første nattefrost.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her