Logo

Sommerfugleblomst - Nemesia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sommerfugleblomst - Nemesia

Nemesia-slægten omfatter ca. 50 arter, hvoraf de fleste er vildtvoksende i Sydafrika. Det er mest enårige urter, men der forekommer også stauder og nogle få halvbuske. Planterne er opret­te med modsatte blade og tragt- eller hjulformede blomster med en lille sæk­formet spore og en antydning til maske samt 4 støvdragere. Blomsterne dan­nes tæt mod skudspidsen eller fra bladhjørnerne.

 

Sommerfugleblomst har en tolæbet blomst med et anderledes farvet svælg. De fleste sommerfugleplanter, der er i kultur, er hybrider og ofte med store blomster.

 

Vækstkrav: Sommerfugleblomst er meget nem at dyrke; det rigeste blomsterflor opnås, når planten vokser i en neutral, næringsrig jord i sol.

 

Pleje: Frøet sås i hus i marts-april, og småplanterne udplantes i juni med en afstand på 15-20 cm; frøet kan dog også sås direkte på blivestedet i april, eventuelt senere. Hovedfloret varer 6- 8 uger og begynder i juli. De lavere sorter er velegnede som kantplanter og de højere som grupper i bede. Efter afblomstringen i august visner planter­ne ofte bort og må fjernes fra blom­sterbedet.

 

Sommerfugle blomst (Nemesia strumosa) har en farvestrålende, men ret kortvarig blom­string, der ophører i august.

 

Arter: Sommerfugleblomst (Nemesia strumosa) dyrkes overalt i verden og var en af de store attraktioner inden for sommerblomsterne sidst i forrige århundrede. I 1892 blomstrede det første eksemplar i Europa, og siden har planten været meget populær, ikke mindst p.gr. af blomsternes mange forskellige smukke farver fra hvid, bleggul og rosa til orange og rød. En lang række havesorter dyrkes i dag, bl.a. 'Grandiflora', ca. 30 cm, med store blomster; 'Nana compacta' bliver ca. 20·cm høj.

Nemesia versicolor er enårig, ret spin­kel og blomsterne mindre. I kultur findes sorter med smukke blå eller hvide blomster med anderledes farvet svælg.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fru Dagmar Hastrup - Frau Dagmar HartoppBlomsterne er pink med sølvskær, enkle (5 kronblade), en anelse duftende og udvikles i...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os