Logo

Sporebaldrian - Centranthus ruber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sporebaldrian - Centranthus ruber

Sporebaldrian er en staude med en dybtgående, kraftig pælerod. Såvel stængler som blade er blåduggede; bla­dene er helrandede, tilspidset-ægfor­mede; de nederste er kortstilkede, mens de øvre er siddende. Planten er stiv og behøver ikke opbinding. De talrige blomster er røde og sidder i skærme, samlet i rundagtige eller af­lange toppe. Blomstringen begynder i juni og varer til ind i september; så snart en blomstertop begynder at fal­me, bør den skæres af for at fremme næste flor. Varieteten 'Coccineus' har mørkerøde blomster.

 

En hvid og en rød varietet af spore baldrian (Cenrranrhus ruber).

 

Pleje: Sporebaldrian trives bedst i en tør, let sandet jord med fuld sol; men den tåler nogen skygge. Står den vådt om vinteren, dør den let. Det er en fortrinlig plante til stauderabatter, stenpartier og terrassemure.

 

Formering: Sporebaldrian formeres ved frø, som sås tyndt i bænk eller på bed tidligt om foråret. Så snart planter­ne er store nok, bør de prikles ud i dybe potter. Udplantningen bør først ske i april det år, da planten er to år gammel. P.gr. af den kraftige, dybtgå­ende pælerod er det vanskeligt at dele ældre planter. Fra planteskolen bør sporebaldrian købes som potteplante. Naboplanter i staudebedet: Asrer amellus, ridderspore og salvie.

 

Sporebaldrian (Cenrranrhus ruber) blomstrer uafbrudt fra juni til september.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (18 stemmer)
Siden er blevet set 8.948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her