Logo

Sumpblomst - Limnanthes douglasii

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sumpblomst - Limnanthes douglasii

Den nordamerikanske sumpblomst er trods sit navn slet ikke egnet til plant­ning i et sumpbed eller ved en søbred. Den kræver blot en porøs, veldrænet jord, som dog aldrig bør udtørre helt. Den skal have masser af sol. Stængler­ne lægger sig hen ad jorden og rager kun 15-20 cm op. Bladene er findelte og gulgrønne. I blomstringstiden er planterne så fuldstændig dækket af de hvidgule blomster, at løvet er helt skjult af dem. Planten er en god bi­plante p.gr. af blomsternes store ind­hold af honning.

 

Pleje: Sumpblomst formeres ved frø, som sås direkte på voksestedet fra begyndelsen af april. Planterne blom­strer 10 uger efter fremspiringen. Som erstatning for afblomstrede planter kan man foretage eftersåninger med 3 ugers mellemrum helt til august; så vil man have blomster lige til frostens komme. Ved såning i september kan man få frøplanterne til at overvintre under et dække af granris, og næste forår får man da det første flor allerede i maj. Spiretiden for frøene er 2-3 uger.

 

Anvendelse: Sumpblomst kan udsås som bunddække mellem spredte stauder, i stenbedet eller selv på top­pen af en tørmur af granitsten eller knækfliser.

 

Sumpblomst (Limnanthes douglasii) er en rigtblomstrende sommerplante, som trods navnet hører hjemme på tør og sandet jord.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.670 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her