Logo

Beskæring – Buskroser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Buskroser er normalt ret store i sig selv, men de har alligevel godt af beskæring med jævne mellemrum.

Buskroser er normalt ret store i sig selv, men de har alligevel godt af beskæring med jævne mellemrum.

 

Buskroser er et vidt begreb, men det dækker arter af vildroser og gammeldags sorter af buskroser fra tiden før de storblomstrede roser og floribundaroserne. De moderne buskroser er store buske, som er forædlede i de senere år, men som har bevaret mange af de traditionelle, gammeldags buskrosers karakteregenskaber. Til forskel fra moderne floribundaroser og storblomstrede roser blomstrer buskroserne i almindelighed over en meget kortere periode. De kræver ikke så regelmæssig eller intensiv beskæring som floribundaroser og storblomstrede roser, men en årlig beskæring forhindrer, at buskene bliver for store eller for tætte.

Artikel billede

Hovedskuddene afkortes med en fjerdedel til halvdelen og sideskuddene med ca. to tredjedel. Dårligt placerede skud kan fjernes fuldstændigt.

 

Artikel billede

A. Selvom en rose som denne fortsat vil blomstre udmærket, vil beskæring forhindre, at den bliver alt for tæt og gøre den kønnere at se på.

 

Artikel billede

B. Efter nogle år vil der være en mængde meget gamle, og sandsynligvis indfiltrede, skud fra grunden. Et eller to af de ældste skud fjernes helt, hvis det er tilfældet.

Den rose, som ses på billedet, sætter fra naturens hånd mange oprette skud fra grunden. Andre vil sætte færre. men tykkere skud, der mere minder om en storblomstret roses skud. Alle døde eller syge skud fjernes.

 

Artikel billede

C. Hovedskuddene (som udvikles fra grunden af planten, ikke sideskuddene) afkortes med mellem en fjerdedel og halvdelen. Hvis skuddet er 1,2 m højt fjernes 30-60 cm.

Hvis den rose, som beskæres, også har sat mange sideskud, afkortes disse med ca. to tredjedele, Hvis skuddet er 30 cm fjernes altså ca. 20 cm.

 

Artikel billede

D. Selv efter beskæring kan man have et betragteligt skudskelet. Det er normalt, da buskroser normalt bliver ret store. Over for roser, som skyder voldsomt fra grunden som denne, kan man gå mere drastisk til værks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (14 stemmer)
Siden er blevet set 13.602 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her