Logo

Beskæring – Hindbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Beskæring – Hindbær

Efterårsbærende hindbær i september.

Der er mange måder at støtte og binde hindbær op på, men kun to beskæringsmetoder. Hvilken, der passer bedst, afhænger af om frugterne sættes på skud, som udvikles i det indeværende år (efterårsbærende sorter) eller foregående år (sommerbærende sorter).

Artikel billede

Sommerbærende hindbær beskæres ved at fjerne de skud, som bar frugt foregående sommer og derefter binde de nye skud tit erstatning fast til støtten.

 

SOMMERBÆRENDE SORTER

Artikel billede

Der beskæres, før den nye vækst begynder om foråret. Skuddene løsnes først fra deres støtte. De gamle skud, som har båret frugt, skæres af lige over jorden. De er mørkere end de unge skud, som vil bære frugt i indeværende år. Skuddene skæres tilbage uden tanke for, at det skal ske over en knop.

 

Artikel billede

De nye skud bindes fast til støtten. Hvis en meget gammel klump har fået for mange skud udtyndes, så der er ca. 8 cm mellem skuddene. Efter frugtsætning bindes de skud, som skal sætte frugt til næste år, fast til støtten.

 

EFTERÅRSBÆRENDE HINDBÆR

 

Artikel billede

Efterårsbærende hindbær beskæres også i hvilepenoden, men det er endnu lettere end for de sommerbærende sorter. Skuddene skæres bare af lige oven over jorden. Frugten udvikles på skud, som sættes i det indeværende år, og det går hurtigt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (68 stemmer)
Siden er blevet set 26.093 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her