Logo

Blodribs - Ribes sanguineum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blodribs - Ribes sanguineum

Blodribs danner en tæt busk med op­rette, stive grene. Bladene er stilkede, håndlappede, mørkegrønne og hårede, på undersiden hvidfiltede. Blomsterne er røde til mørkerøde, klokkeformede og hængende i tætte klaser. Blomstrin­gen finder sted lige efter løvspring, mens bladene endnu er små og ret lysegrønne. Frugterne er bær, som små solbær, men mere blå. Trods en rig blomstring kommer der som regel kun få bær. Blodribs kan blive lige så bred som høj.

Blodribs stiller ikke store krav til jord eller vokseplads. Den synes at kunne tilpasse sig alle steder undtagen de mest karrige. Den kan vokse i halv­skygge, men fortjener at få fuld sol. Blodribs er fuldt hårdfør her i landet. Når blomstringen begynder på friland, kan man skære grene af blodribsen og sætte dem i vaser. Skærer man, før den springer ud, bliver blomsterne hvid­gule.

Blodribs står både i blomstringstiden og senere godt til havens andre buske og kan uden problemer indgå i busket­terne. Men den bør stå, så at den i blomstringstiden kan ses i sin helhed. Sorter: 'King Edward VII' har mørke­røde blomster. Den bliver ikke højere end 175-200 cm. 'Pulborough Scarlet' er kraftigtvoksende og stiv, med kar­minrøde blomster.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (14 stemmer)
Siden er blevet set 9.822 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
653505-09-2016 18:19:09 Lise Beck
Hvad med de blå, små bær, den får. De er søde, men er de giftige?
307428-10-2012 13:52:55 ketty jensen
Den har jeg aldrig set før.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her