Logo

Dafne - Daphne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dafne - Daphne

Dafne er egentlig det gamle græske navn for laurbærtræet, og det har givet ophav til myten om den smukke nymfe Daphne. Hun blev for sin skønheds skyld begæret af Apollon, og for at redde sin dyd bad hun til guderne, som forvandlede hende til et laurbærtræ. Laurbærtræet hører dog ikke til plan­teslægten Daphne, men til familien Lauraceae.

 

Daphne-slægten er udbredt både i Eu­ropa og Asien, og en stor del af de godt 40 arter findes omkring Middelhavet. Det er fortrinsvis lave buske med hvi­de, lyserøde eller lillarosa, duftende blomster, og der findes både stedse­grønne og løvfældende arter. Frugter­ne er røde, gule eller sorte stenfrugter, der alle er meget giftige. Selve planten indeholder også giften mezerin, og plantesaften kan fremkalde hudirritati­oner . Man bør derfor undgå planter af denne slægt i haver, hvor der kommer små børn, skønt den omfatter flere arter med så udmærkede egenskaber som haveplanter , at de vanskeligt lader sig erstatte.

 

Af Daphne-slægten er følgende arter omtalt i enkeltartikler: Daphne burk­woodii, laurbærdafne (Daphne laureo­la), pebertræ (Daphne mezereum) og stendafne (Daphne cneorum).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 13.174 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her