Logo

Disanthus - Disanthus cercidifolius

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disanthus - Disanthus cercidifolius

Disanthus har en pragtfuld karminrød høstfarve samtidig med blomstringen i oktober. Navnet Disanthus betyder toblomst. Blomsterne sidder nemlig altid to sammen i bladhjørnerne. Blomsterne er violetpurpur og springer først ud i oktober. Deres farve harmonerer godt med bladene, som på denne årstid får en strålende karminrød høstfarve. Bla­dene er ægrunde, ved grunden hjerte­formet indskårne og indtil 12 cm lange. Om sommeren har de en blågrå farve og minder meget om bladene hos hjer­tetræ (Cercidiphyllum). Busken kan blive 2 m høj, men opnår sjældent denne højde i det danske klima.

 

 

Vækstkrav: Disanthus kræver en næ­ringsrig, fugtig jord. Voksestedet skal være afskærmet mod kolde vinde og træk. Det kan især i de første år være nødvendigt at vinterdække med gran­ris.

 

Pleje: Disanthus formeres ved aflæg­gere eller ved podning af småkviste på en grundstamme af troldnød (Ha­mamelis virginiana). Udover vinter­dækning kræver Disanthus ingen pleje.

 

Anvendelse: Smuk som solitærbusk på en lun og fugtig vokseplads i forgrun­den af et lyst og åbent busket. Især i oktober-november lyser busken op i haven med de smukke høstfarver. Den bør derfor plantes, så den kan ses fra husets vinduer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 2.630 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
279004-01-2014 11:12:47 Preben
Det med at blomsterne først springer ud i oktober, forstår jeg ikke. Hos mig kommer de små ærteblomst lignende blomster ud meget tidligt om foråret - før bladsætningen.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her