Logo

Eccremocarpus - Eccremocarpus scaber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Eccremocarpus - Eccremocarpus scaber

Eccremocarpus scaber coccineus er en enårig klatreplante med orangerøde blomster. Navnet Eccremocarpus kommer af de græske ord ek-kremes = hængende og karpos = frugt og hentyder til den hængende frugtstand.

Planten er flerårig og vildtvoksende i Chile. Det er en klatrende, varmekræ­vende plante, der dog med held kan dyrkes om sommeren på friland her i landet. Bladene er modsatte og finne­de. Den dyrkede form har smukke, 2-3 cm store, orangerøde blomster i klase.

 

 

Vækstkrav: Planten tåler ikke kulde og træk, og for at blomstre skal den plantes på et lunt og solrigt sted. Pleje: Eccremocarpus, der også kaldes for skønranke, dyrkes mest som enå­rig. Frøet sås i varmhus i marts, plan­terne prikles, pottes og udplantes i juni; blomstringen begynder i august. Ved overvintring i et varmt og lyst drivhus kan planten dyrkes som fler­årig og vil da blive større og blomstre tidligere. Ønskes flerårige planter, skal frøene sås i juli, planterne prikles og pottes og overvintres i varmhus og kan så udplantes den følgende sommer i juni måned.

 

Anvendelse: Velegnet i en solfyldt gård op ad et espalier.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.582 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her