Logo

Eccremocarpus - Eccremocarpus scaber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Eccremocarpus - Eccremocarpus scaber

Eccremocarpus scaber coccineus er en enårig klatreplante med orangerøde blomster. Navnet Eccremocarpus kommer af de græske ord ek-kremes = hængende og karpos = frugt og hentyder til den hængende frugtstand.

Planten er flerårig og vildtvoksende i Chile. Det er en klatrende, varmekræ­vende plante, der dog med held kan dyrkes om sommeren på friland her i landet. Bladene er modsatte og finne­de. Den dyrkede form har smukke, 2-3 cm store, orangerøde blomster i klase.

 

 

Vækstkrav: Planten tåler ikke kulde og træk, og for at blomstre skal den plantes på et lunt og solrigt sted. Pleje: Eccremocarpus, der også kaldes for skønranke, dyrkes mest som enå­rig. Frøet sås i varmhus i marts, plan­terne prikles, pottes og udplantes i juni; blomstringen begynder i august. Ved overvintring i et varmt og lyst drivhus kan planten dyrkes som fler­årig og vil da blive større og blomstre tidligere. Ønskes flerårige planter, skal frøene sås i juli, planterne prikles og pottes og overvintres i varmhus og kan så udplantes den følgende sommer i juni måned.

 

Anvendelse: Velegnet i en solfyldt gård op ad et espalier.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.670 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blush HipDe fyldte, flade, stærkt duftende roser er rosa udvendig og lysere indvendig ...Se mere...
• Peace - Gioia - Gloria Dei - Mme A. MeillandBlomsterne er meget store, fyldte, en anelse duftende og i gule nuancer med rosa anstrøg,...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!