Logo

Escallonia - Escallonia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Escallonia - Escallonia

Escallonia-buskene er helt dækket af lyserøde eller hvide blomster i efter­sommeren, hvis voksestedet tiltaler dem. De stammer fra de varme egne ved den sydamerikanske vestkyst, og i det milde klima i England trives de glimrende: Her i landet skal der sørges særlig godt for dem, hvis de rigtig skal udvikle sig. De skal have en næringsrig jord med godt dræn, og de skal stå lunt uden kolde vinde og træk, bedst op ad en varm sydmur. Sikrere er det dog at overvintre dem i koldhus eller ligefrem dyrke dem i koldhus eller vinterhave.

Buskene bliver et par m høje. De fleste arter er stedsegrønne; kun Escallonia virgata er løvfældende. Bladene er mørkegrønne, ovale og fint savtakkede i randen. Blomsterne er 2 cm i tværsnit og sidder tæt langs de buede grene.

 

Pleje: Escallonia plantes i enhedsjord eller god kompostjord, opblandet med spagnum, på et sted med godt dræn, f. eks. med et lag ral i bunden af plante­hullet. De tåler ikke kalkholdig jord. I tørre perioder skal de vandes rigeligt. Efter afblomstringen kan man skære de visne blomster bort, og om efteråret kan grenene skæres en smule tilbage. Vinterdækning kan foretages med lette rørmåtter eller granris, som skal blive liggende, indtil de har tabt alle nålene sent på foråret.

 

Escallonia 'Donard Beauty' er ikke helt hårdfør i Danmark.

 

Escallonia 'Donard Seedling' har et væld af blomster i juli-august.

 

Arter og sorter:

Escallonia virgata er løvfældende. Det er den mest hårdføre art i vort klima. Ved krydsning mellem en lang række arter er der udviklet en del sorter med særlig rig blomstring:

'C.F. Ball' har bredt overhængende skud og karminrosa blomster fra juni til august.

'Donard Beauty' har tynde, hængende grene og rosenrøde blom­ster i stor mængde.

'Donard Seedling' har lange, kraftige skud og er indtil 2 m høj; blomsterne er først rosa, men bleges og er til sidst næsten hvide. De har en duft omtrent som hvidtjørn.

'Langleyensis' har kraftig vækst og bu­ede grene. I modsætning til de øvrige sorter sidder de karminrosa blomster her mest på oversiden af skuddene. Alle de nævnte sorter har stedsegrønt løv.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.677 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her