Logo

Ildløn - Acer ginnala

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ildløn - Acer ginnala

Om efteråret har ildløn en pragtfuld, skarlagenrød høstfarve, ofte hvidlig­marmoreret. Ildløn udvikler sig til et lille træ med flere stammer, men op­træder hos os oftest som en stor busk. Den har en bred krone med tynde, glatte grene og trelappede blade. Mid­terlappen er oftest længere end side­lapperne, bladranden skarpt savtak­ket. Bladenes overside er mørkegrøn, undersiden lysere. Blomsterne er sam­let i lette klaser; de er gullighvide og har en fin duft. Blomstring i maj. Frugternes »vinger« sidder parallelt eller danner en spids vinkel med hinan­den.

 

Ildløns glødende høstfarver står godt på en baggrund af stedsegrønne.

 

Vækstkrav: Som de øvrige løn og ahorn trives ildløn bedst i en dybmul­det, let fugtig jord i halvskygge under lette træer. Den er helt hårdfør i Danmark.

 

Pleje: Ildløn formeres ved udsæd af stratificeret frø (frø, der er opbevaret i fugtigt sand vinteren over). De plantes forår eller efterår og vandes omhygge­ligt efter plantningen. Beskæring bør undgås, da planten selv danner en smuk, afbalanceret krone.

 

Anvendelse: Bundplante under større, ikke for skyggegivende skovtræer , f.eks. sammen med spidsløn, hæg, weichsel og kornelkirsebær. I mindre haver kan den anvendes som solitær­busk på en bund af skovbundsplanter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (9 stemmer)
Siden er blevet set 8.864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her