Logo

Ildløn - Acer ginnala

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ildløn - Acer ginnala

Om efteråret har ildløn en pragtfuld, skarlagenrød høstfarve, ofte hvidlig­marmoreret. Ildløn udvikler sig til et lille træ med flere stammer, men op­træder hos os oftest som en stor busk. Den har en bred krone med tynde, glatte grene og trelappede blade. Mid­terlappen er oftest længere end side­lapperne, bladranden skarpt savtak­ket. Bladenes overside er mørkegrøn, undersiden lysere. Blomsterne er sam­let i lette klaser; de er gullighvide og har en fin duft. Blomstring i maj. Frugternes »vinger« sidder parallelt eller danner en spids vinkel med hinan­den.

 

Ildløns glødende høstfarver står godt på en baggrund af stedsegrønne.

 

Vækstkrav: Som de øvrige løn og ahorn trives ildløn bedst i en dybmul­det, let fugtig jord i halvskygge under lette træer. Den er helt hårdfør i Danmark.

 

Pleje: Ildløn formeres ved udsæd af stratificeret frø (frø, der er opbevaret i fugtigt sand vinteren over). De plantes forår eller efterår og vandes omhygge­ligt efter plantningen. Beskæring bør undgås, da planten selv danner en smuk, afbalanceret krone.

 

Anvendelse: Bundplante under større, ikke for skyggegivende skovtræer , f.eks. sammen med spidsløn, hæg, weichsel og kornelkirsebær. I mindre haver kan den anvendes som solitær­busk på en bund af skovbundsplanter.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.619 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tipuana tipuTipuana tipu, også kendt som tipa, palisander og en stolthed i Bolivia, er et...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!