Logo

Japanvin - Cissus striata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Japanvin - Cissus striata

Japanvin er, trods det danske navn, hjemmehørende i Sydamerika. Det er en spinkel, stedsegrøn, klatrende plan­te med femfingrede, blanke blade; de enkelte småblade er 2-3 cm lange og svagt tandede. De unge skud og blade er glatte og rødbrune. Planten minder om en vildvin en miniature. Den an­vendes som ampel- eller espalierplante i let skyggede vinduer.

 

Pleje: Jorden kan være en spagnum­standardjord. For at holde planterne lave må temperaturen helst ikke kom­me over 16-18°C i vækstperioden, men hvis temperaturen kommer under 16°C om vinteren, kan der opstå brune, døde bladpartier. Japanvin er både vand- og næringskrævende i vækstpe­rioden, hvor jorden aldrig må tørre helt ud. Om vinteren tilfører man mindre vand og ingen næring. Man kan knibe planterne 1-2 gange for at gøre dem mere fyldige. De lange ranker kan bindes fast til blomsterpinde.

 

Formering: Japanvin kan formeres året rundt. Man bruger etleddede stik­linger; men led med slyngtråde i blad­hjørnerne kan ikke bruges, idet de ikke udvikler nye skud. Man stikker i en spagnumblanding, og temperaturen skal helst være 20-22°C. For at holde tilstrækkelig høj luftfugtighed dækker man stiklingerne med plastic. Normalt slår stiklingerne rod på 2-3 uger.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (30 stemmer)
Siden er blevet set 5.899 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1231026-07-2018 10:22:03 Connie
Har en stående i en uopvarmet udestue. Den holder sig flot grøn hele året selvom den kommer ned 1-5 °C

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!