Logo

Johannesblomst - Bouvardia hybrida

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Johannesblomst - Bouvardia hybrida

Johannesblomstens danske navn er en oversættelse af det spanske flor de San Juan, som planten hedder i Mellem­amerika, hvorfra den stammer. Det botaniske navn er til minde om Charles Bouvard, der var livlæge for Louis XIII og som 1628 blev leder af de kongelige haver i Paris. Ved krydsning mellem Bouvardia leiantha og Bouvar­dia longiflora er opstået en række hy­brider, der som regel har modsatte, æg-elliptiske blade med hvide, røde, gule eller orange blomster. Bouvardia longiflora, brudestjerne, har lange hvi­de, vellugtende blomster. Den er vel­egnet til afskæring.

 

Pleje: Vækstperioden begynder i fe­bruar-marts, hvor man kniber planten og potter den om i en jord, baseret på spagnum. I starten af vækstperioden skal temperaturen være ca. 15°C, hvor­efter man gradvis hæver den.

Johan­nesblomst skal stå så lyst som muligt, og den kræver meget vand og næring i blomstringsperioden. Efter blomstrin­gen begrænser man vandingen, men jorden må dog ikke tørre helt ud. I vinterperioden skal der ikke tilføres næring, og temperaturen bør være 10-12°C.

 

Formering: Man kan tage stiklinger fra johannesblomst i perioden april-juni. Som stikkesubstrat kan man bruge en standard-spagnumblanding. Når jord­temperaturen er 18°C, varer det nor­malt 16-18 dage, før stiklingerne har rod. For at holde tilstrækkelig fugtig­hed i rodslagningsperioden dækker man stiklingerne med plastic.

 

Anvendelse: Stueplante i lyst vindue uden direkte sol. Også god i vinterhave og til afskæring.

 

Sygdomme og skadedyr: Johannes­blomst angribes ofte af gråskimmel, bladlus og skjoldlus.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (22 stemmer)
Siden er blevet set 9.082 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her