Logo

Jordbær-hindbær - Rubus illecebrosus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær-hindbær - Rubus illecebrosus

Jordbær-hindbær stammer fra Japan, hvor den vokser i åbne skove og på bjergskråninger. De 20-40 cm høje skud med små skarpe, nedadrettede torne er grønne. De bliver sjældent rigtig træagtige, da de her i landet er tilbøjelige til at fryse ned om vinteren. Bladene er 3-5-lappede. Småbladene er ovalt-tilspidsede, savtakkede og har tydelige nerver. På undersiden er ner­verne beklædt med små torne. De ret fåtallige blomster kommer i toppen af skuddene i juni eller først i juli. Blomsterne er ret store, 3-4 cm i diameter; de er hvide med gule støvdragere. Frugten modner sidst i juli eller først i august. Det er som hos jordbær en falsk frugt, der består af den opsvulme­de blomsterbund med små nødder; den er konisk som hos hindbær. Frugten er flot, oftest skinnende rød, 2-3 cm høj og virker meget tillokken­de, hvilket også navnet illecebrosus betyder; smagen er imidlertid skuffen­de: fad og kedelig. Frugten egner sig bedst til pynt på kager.

 

Vækstkrav og pleje: Jordbær-hindbær stiller ikke store krav til jorden, men trives bedst på en lettere, noget sur jord. Den kan dyrkes på bede; men man bør sørge for, at bedene er godt afgrænsede, da planten breder sig kraftigt ved underjordiske udløbere. Jordbær-hindbær kan plantes som bunddække i busketter, hvor jorden ikke er for tør; udløberne vil hurtigt sørge for, at jorden ikke kan ses. De kan plantes med en indbyrdes afstand på 20x20 cm.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (12 stemmer)
Siden er blevet set 8.704 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
129226-04-2012 10:18:35 sascha
kan jeg købe den jordbærhindbær en bær busk!

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her