Logo

Kapoktræ - Ceiba pentandra

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kapoktræ - Ceiba pentandra

Kapoktræet vokser i de fleste tropiske områder, hvor der ikke er en lang tørkeperiode, og kan blive indtil højt. Bladene er stilkede, 5-7-lappede og fældes i tørtiderne. De ca. store, hvidlige blomster kommer i småklynger i bladhjørnerne og efter­følges af 10- lange elliptiske kapsler, Frøene er olieholdige, men anvendes kun sjældent; derimod an­vendes den silkeagtige frøuld, kapok eller silkebomuld, som frøene ligger i. Kapokken sidder ikke fast på frøet, men på indersiden af kapslen. Den silkebløde kapok er vandskyende og blev tidligere brugt til stopning af ma­drasser, puder og svømme bælter. Hå­rene er imidlertid meget skøre og brækker let.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (15 stemmer)
Siden er blevet set 2.679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?


Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?

Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
316529-06-2012 15:09:51 Gerda flensted-jensen
til lene Eriksen,

Jeg har i mange år haft en kapokkapsel liggende. havde den med hjem fra afrika. Sidste år åbnede den sig og der kom mange frø ud. Jeg har prøvet at få dem til at spire. plantede du dine i almindeligt jord og hvor opbevarede du dem -i drivhus?
316629-09-2010 12:52:16 Lene Eriksen
Jeg var på ferie på Madeira i april, og der fløj kapokulden rundti luften - jeg greb seks af dem med et lille frø midt i hver - de blev lagt i en papirpose, og da jeg kom hjem, plantede jeg dem i jiffypotter i vindueskarmen, alle frø spirede, og i dag står der seks planter på hver ½ meter i mit drivhus.

Afstemning
Hvad har du i din have?


Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os