Logo

Kejsereg - Quercus dentata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kejsereg - Quercus dentata

 

Hjemmehørende i Kina, Korea og Japan. Plantet i botaniske samlinger og enkelte parker i Europa, især mod vest og syd. Kan blive op til 25 m høj. I Danmark er sommervarmen til skudmodning sjældent tilstrækkelig; kun som ret små og ikke særligt veludviklede eksemplarer i botaniske samlinger.

Bladene er større end hos nogen anden egeart, 25-40 cm lange; nye skud og blade er hårede, bladoversiderne senere glatte.

 

De 1,5-2 cm lange agern sidder i store, trævlede skåle og modner første år.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.892 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1255518-01-2019 22:43:49 Niels-Henrik Jensen
I Aksel Olsens private have (Geografisk Have, Kolding) findes et smukt eksemplar af Kejseregen. Der er rundvisning i Aksel Olsens have for grupper, start primo 2019. OBS! Store botaniske oplevelser forude.
1177604-08-2017 17:21:22 Svend Guldager
På vores sommerhusgrund i Odsherred har vi et træ som jeg, efter beskrivelsen, tror er med Kejsereg.. Træet er ca 5 M højt, og har sidegrene som er op til 3 M lange. Kronen er meget åben med stor afstand mellem sidegrenene. Stammen er glat og grålig. Træet er ældre over 30 år stammen er ca 40-50 cm tyk .bladene en fligede og ca 25 - 30 cm lange mørkegrønne og glatte. Hvis der er agern på træet, hvornår er de så modne, og kan man Frøformere og i givet fald hvordan ?? Venlig hilsen Svend G.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her