Logo

Klatrebrombær - Rubus henryi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klatrebrombær - Rubus henryi

Klatrebrombær stammer fra Kina. Det er en kraftig, klatrende busk med indtil 6 m lange ranker og kun få, krumme torne. Bladene er stedsegrønne, 3-5-lappede med glat, mørkegrøn overside og hviduldet underside. De lyserøde blomster er samlet i endestillede kla­ser.

Frugterne er skinnende sorte samlefrugter, bær, med næsten perfekt kugleform, men de ses kun sjældent i Danmark og de når næppe nogensinde at modne her. De er uegnede til spisebrug

 

Klatrebrombær - Rubus henryi 

 

Vækstkrav: Klatrebrombær er en nem haveplante, der trives i almindelig, næringsrig havejord, både i sol, halv­skygge og fuld skygge. Planten er hård­før; men på udsatte steder kan de vintergrønne blade ofte svides, så de får grimme, brune bladrande.

 

Pleje: Som andre brombær formeres denne art let ved stiklinger, i dette tilfælde dog bedst i drivhus. Den ind­købes som potteplante og udplantes forår eller efterår. Såfremt den anven­des til espaliering, må man sørge for omhyggelig opbinding.

 

Anvendelse: Klatrebrombær kan an­vendes som espalierplante på øst- og vestvendte mure, op ad raftehegn, el­ler den kan selv få lov at klatre op i mindre træer. Som bunddække er den meget anvendelig. I let skygge vil den hurtigt dække mange kvadratmeter.

 

Varieteter: Varieteten bambusarum kan anvendes på samme måde som arten. Den er tættere tornet, og blade­ne er altid trelappede med smalle, lancetformede småblade. Den findes vildtvoksende i Kinas barnbusskove.

 

Klatrebrombær - Rubus henryi 

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.624 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her