Logo

Klatrebrombær - Rubus henryi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Klatrebrombær - Rubus henryi

Klatrebrombær stammer fra Kina. Det er en kraftig, klatrende busk med indtil 6 m lange ranker og kun få, krumme torne. Bladene er stedsegrønne, 3-5-lappede med glat, mørkegrøn overside og hviduldet underside. De lyserøde blomster er samlet i endestillede kla­ser.

Frugterne er skinnende sorte samlefrugter, bær, med næsten perfekt kugleform, men de ses kun sjældent i Danmark og de når næppe nogensinde at modne her. De er uegnede til spisebrug

 

Klatrebrombær - Rubus henryi 

 

Vækstkrav: Klatrebrombær er en nem haveplante, der trives i almindelig, næringsrig havejord, både i sol, halv­skygge og fuld skygge. Planten er hård­før; men på udsatte steder kan de vintergrønne blade ofte svides, så de får grimme, brune bladrande.

 

Pleje: Som andre brombær formeres denne art let ved stiklinger, i dette tilfælde dog bedst i drivhus. Den ind­købes som potteplante og udplantes forår eller efterår. Såfremt den anven­des til espaliering, må man sørge for omhyggelig opbinding.

 

Anvendelse: Klatrebrombær kan an­vendes som espalierplante på øst- og vestvendte mure, op ad raftehegn, el­ler den kan selv få lov at klatre op i mindre træer. Som bunddække er den meget anvendelig. I let skygge vil den hurtigt dække mange kvadratmeter.

 

Varieteter: Varieteten bambusarum kan anvendes på samme måde som arten. Den er tættere tornet, og blade­ne er altid trelappede med smalle, lancetformede småblade. Den findes vildtvoksende i Kinas barnbusskove.

 

Klatrebrombær - Rubus henryi 

--

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vokslev Smede- og Maskinværksted A/SButikken er åben for kunder, der mangler nye dele til havetraktoren, skal have slebet...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os