Logo

Koralranke - Euphorbia fulgens 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koralranke - Euphorbia fulgens 2

Koralranke (Euphorbia fulgens) er blevet mere og mere almindelig i blomsterbutikkerne. Koralranke er hjemmehørende i Mexi­co, hvor den vokser som en busk med bueformede skud og lancetformede blade. De gule blomster er omgivet af fem skarlagenrøde højblade, der min­der stærkt om kronblade. Alle plante­dele indeholder en giftig saft. Planten blev bragt til England i 1835, og siden den i 1934 blev dyrket første gang i Danmark, er den blevet stadig mere populær som afskæringsblomst.

 

 

Pleje: Koralranke dyrkes i væksthus ved 18-20°C; temperaturen må aldrig komme under lSoC. Jordblandingen består af en spagnumblanding, og planterne står med ca. 20 cm's mellem­rum. Der skal vandes, så jorden aldrig tørrer fuldstændig ud. Stiklinger og yngre planter tåler kun meget små gødningsmængder. Planterne kan bin­des op til stokke, eller der kan trækkes. et stormasket net med kvadrater på 20x20 cm over planterne, så at de ikke vælter.

Koralranke er en kortdagsplante; dvs. den blomstrer, når daglængden er un­der 12 timer. For at få tidligere blom­string kan man mørklægge planterne, hvorved det er muligt at få blomster frem på alle tider af året. Efter afskæringen dyppes den nederste del af blomsterstænglen i kogende vand, hvorved den udsivende plantesaft standses. Blomsterrankerne er meget ømfindtlige, både over for træk og for kulde. De tåler absolut ikke lavere temperatur end 15°C. Planten er uegnet til stuekultur og kan kun dyrkes i varmt drivhus.

 

Formering: Koralranke formeres ved topstiklinger eller 6-8 cm lange stæn­gel-stykker med to eller flere blade. Topstiklingerne får hurtigere rod. Der bruges en standard-jordblanding. og temperaturen holdes på 18-20°C. For at holde tilstrækkelig luftfugtighed hol­des ved hjælp af klar plastic sluttet luft over stiklingerne. Stiklingerne begyn­der normalt at slå rod efter ca. 14 dage.

 

Sorter: Euphorbia fulgens 'Rubin' har dybrøde blomster; 'Salmonetta' har laksfarvede blomster, og sorterne 'Sol­høj' og 'Ouicksilver' har hvide blom­ster.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.009 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her