Logo

Kristustorn - Paliurus spina-christi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kristustorn - Paliurus spina-christi

Kristustorn er hjemmehørende i Syd­europa. Det er en busk med spredte,

ovale, 2-4 cm lange og 1,5-2,5 cm brede blade med 3 bladnerver. Oversi­den af bladene er gulgrøn, mens un­dersiden er blågrøn. Blomsterne er gulgrønne og sidder samlet i stande i spidsen af skuddene. De runde frø er forsynet med en vinge, der får dem til at minde om en hat med stor skygge. De i begyndelsen hårede grene bliver senere tæt besat med tornpar af uens længde, hvor den ene torn peger opad, mens den anden peger nedad. Nogle mener, at Kristi tornekrone blev lavet af grene fra denne plante.

 

Kristustorn (Paliurus spina-christi) har smukke blomster, men ubehagelige torne.

 

Pleje: Kristustorn er en koldhusplante. Den kan klare sig, blot temperaturen holdes over frysepunktet. Som dyrk­ningssubstrat bruges en almindelig standardjord, f.eks. enhedsjord. Der tilføres regelmæssigt vand og om som­meren næring; jorden må ikke tørre fuldstændig ud. Det kræver påpasselig­hed at omgås kristustorn, da spidsen af tornene let brækker af og sætter sig fast under huden, hvor de kan være meget generende.

 

Formering: Det er muligt at formere kristustorn ved frø og rodstiklinger. Frøene må renses og opbevares i fug­tigt sand vinteren over, før de sås om foråret i en almindelig standardjord. Vegetativ formering foregår ved hjælp af rodskud.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.929 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her