Logo

Leucothoe - Leucothoë

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Leucothoe - Leucothoë

Leucothoë kommer fra Amerika, Ma­dagascar, Himalaya og Japan, hvor der findes omkring 35 arter. Det er stedse­grønne eller løvfældende buske, som i deres hjemlande ofte når op i flere m's højde, men som hos os sjældent bliver mere end godt ½ m. De anvendes ikke meget, skønt nogle af arterne er tilfredsstillende hårdføre og de er værd at dyrke p.gr. af de hvide, liljekonvallig­nende blomster og bladenes smukke høstfarver.

 

Vækstkrav: Leucothoë kan dyrkes som rododendron, på en noget fugtig sur­bund og gerne i halvskygge. De egner sig godt som underplantning under større træer og store rododendron, men kan være lidt frostfølsomme i strenge vintre, hvorfor man må skaffe dem læ for blæsten.

 

Formering: De arter, der danner un­derjordiske udløbere, kan let formeres ved deling, mens andre arter kan for­meres ved aflægning. Formering ved frø og stiklinger er også mulig, men må foregå på fugtig surbund under glas.

 

Arter:

Leucothoë fontanesiana (syn. Leucothoë catesbaei) stammer fra Nordamerika. Den har tætsiddende, læderagtige, skinnende mørkegrønne blade, der bliver smukt vinrøde om efteråret og rødbrune i løbet af vinte­ren. Blomsterne, der fremkommer i forsommeren, er hvide, klokkeforme­de og hænger i ca. 8 cm lange klaser. Desværre har de en ubehagelig duft. Arten breder sig ved underjordiske udløbere.

Leucothoë racemosa er en løvfældende busk, der ligeledes kommer fra Nord­amerika. De ovale, tilspidsede, fint takkede blade er lysegrønne om for­året, men farves røde om efteråret. De krukkeformede blomster, der frem­kommer i juni, er hvide med et ganske svagt lyserødt skær og sidder i oprette, fjerbusklignende stande.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.633 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her