Logo

Lykkekastanje Pachira aquatica

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lykkekastanje Pachira aquatica

 

En lykkekastanje er en utrolig flot og dekorativ stueplante. Planten er nem at passe og hvis du vil være ekstra god ved den, kan du spraye den med vand en gang i mellem, da den godt kan lide fugt. Når vinteren kommer, skal du vande mindre, men hold øje med at rodklumpen ikke tørrer helt ud. Den foretrækker at stå køligt om vinteren. Man kan skære skud af, som man synes er vokset for langt ud.

 

Placering: Indirekte lys til delvis lyst - aldrig direkte skarp sol

Pasning: Lad jorden tørre ud mellem vandinger, og placer den et lyst sted uden for meget direkte sol. Giv den jævnligt gødning i sommerhalvåret.

Sværhedsgrad: Moderat

 

Lykkekastanje Pachira aquatica er et tropisk vådlandstræ i malvfamilien Malvaceae, der er hjemmehørende i Mellem- og Sydamerika, hvor det vokser i sumpe. 

 

Vildtvoksende Pachira aquatica sætter spiselige frugter, men det er sjældent at de eksemplarer, der benyttes som potteplanter blomstrer og sætter frugt. Spiredygtigt frø kan være vanskelige at skaffe. Formering bør ske ved afskæring af topstiklinger, der sættes i fugtig pottejord ved ca 25 °C sent på foråret eller i sommerhalvåret. Ved stiklingeformering bør der sættes en perforeret plastpose over planten for at reducere fordampningen.

 

Har du ringe indgående sollys – og den begyndte at visne. Så køb to ultraviolette spots og placer 1 meter fra planten. Og så 14 dage efter og står den så flot som var den lavet af plastic. Ikke ét brunt blad, utrolig nem at holde. Vand hver 14 dg. Den klarer det fint...


Lykkekastanje Pachira aquatica 

Super flot lykkekastanje med flettet stamme. Dette fine lille træ, er utrolig dekorativt til hjemmet og giver en god atmosfære.

Se også Hendriks Greenhouse her:  youtube/Gi7s9nDyaMY

 


 

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 63 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Efeu - Vedbend - Hedera - pasningDen almindelige efeu, Hedera helix, er en af de få planter, som vokser vildt i Europa og...
• Du Maitre d'ÉcoleGallica-roser er mindre, spinkle, men særdeles hårdføre buske med mange og små torne....
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!