Logo

Minette - tidligere Rosa x Alba 'Suionum', Svensker­nes Rose, Nordisk Rose

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rosen, som er almindelig overalt i Norden, hvor der er gamle haver, blev i mange år dyrket under navnet Rosa alba 'Suionum'. Så opdagede man al­barosen 'Minette' i rosariet i Sanger­hausen, og ...

Rosen, som er almindelig overalt i Norden, hvor der er gamle haver, blev i mange år dyrket under navnet Rosa alba 'Suionum'. Så opdagede man al­barosen 'Minette' i rosariet i Sanger­hausen, og efter omfattende forskning af roseneksperter, først og fremmest Hellmut Merker og Ernst Lomenius, er det slået fast, at 'Suionum' i virkelighe­den er identisk med 'Minette', som lan­ceredes af Vibert 1819. Problemet synes dog alligevel ikke at være ude af verden, for i Finland har man en Rosa alba 'Suionum' (Sommerrosen), som ikke er identisk med 'Minette'.

 

Afstamning: Ukendt.

 

Blomster: Ret store, fyldte, lysrosa. Karakteristisk knop med lange bæger­blade.

 

Løv: Iøjnefaldende lyst, især når det er ungt.

 

Vækst: En stor og pladskrævende busk, især hvis gren værket ikke for­ynges.

 

Duft: Både stærk og behagelig. Lidt speciel.

 

Sæson: Blomstrer en gang, juni-juli.

 

Tips: Kan dyrkes selv der, hvor andre roser ikke klarer sig. Både hårdfør og tålsom, undtagen i vedvarende regn. Så klæber knopperne sammen. Har de ikke nået at rådne, kan man prøve at pille de yderste kronblade af, så folder rosen sig måske ud trods alt.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 13.261 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
276212-01-2012 11:15:03 Björn Engdahl
Hej! Var en gammal vän och arbetskamrat till Hellmut Merker. Rosen Minette finns i flera exemplar i min have på Fredriksdals friluftsmuseum i Helsingborg. Rosen kallades i Sverige för Svearnas ros. Med hils. Björn Engdahl Medlem i Sv.Rosensällskapet och Deutscher rosenfreunde.
276320-04-2010 17:36:50 Lilian Andersen
Den plante der ligner en mimose meget er en akacie, men jeg ville nu ikke sætte den ud, så hellere beskære den. Den er slet ikke hårdfør nok til vores klima. Har prøvet, og måtte til Gran Canaria efter nye frø.
276413-04-2010 13:55:41 solveig
Hvad hedder så det træ, der har blade som følsom mimose, men vistnok kan overvintre her i Danmark? Jeg har et eksemplar, der stammer fra et frø, hjembragt fra Tyrkiet. Den er mindst 10 år gammel og plejer at overvintre indendørs, men i år tager jeg chancen og planter den ud. Jeg har beskåret de jævnligt gennem årene, ellers ville den være vokset igennem loftet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her