Logo

Mistelfigen - Ficus deltoidea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mistelfigen - Ficus deltoidea

Mistelfigen hører hjemme i de tropiske regnskove på Java. Det er en smuk, stedsegrøn busk med æg-ovale blade, som er tæt besat med små, sorte prik­ker på undersiden. Blomsterne har ingen større dekorativ værdi, men de talrige pillelignende, grønlige eller gul­lige frugter er meget smukke. Frugter­nes lighed med misteltenens bær har givet planten dens danske navn. Folke­ligt kaldes den også trillekugle, ligele­des en hentydning til frugternes form.

 

Pleje: Planten kræver en del varme, om vinteren ikke under 16°C. Jorden kan være veldrænet enhedsjord, og den skal vandes rigelig i sommerhalvå­ret, mere sparsomt om vinteren. Jor­den må aldrig tørre helt ud. Om som­meren kan man gøde med 2 g stueplan­tegødning i hver liter vand en gang om ugen, men kun til fugtig jord. Fra oktober til februar skal man undlade gødskning. Planten trives i ret tør stue­luft; men den har godt af jævnlige overbrusninger med kalkfrit, kuldslået vand. Den skal stå lyst uden direkte sol; i stærk skygge risikerer man, at bladene falder af. Den kan formeres ved stiklinger i det tidlige forår, og på samme årstid kan man omplante ældre planter.

 

Anvendelse: En dekorativ plante til stue, aula og vinterhave.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.117 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Beskæring – Storblomstrede roserHvis den storblomstrede rose blev beskåret korrekt, kan man forvente ensartet, sund vækst...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?


Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?

Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?


Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os