Logo

Neillia - Neillia sinensis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Neillia - Neillia sinensis

Neillia er opkaldt efter den skotske botaniker Patrick O'Neill (1776-1851). Den hører hjemme i Østasien og dyr­kes kun lidt i vore haver. Det er en 1-3 m høj busk med lange, tynde, oprette skud og ægformede, tilspidsede blade med mørkegrøn overside og lysegrøn underside. Hvis busken står i fuld sol, farves bladstilke og bladenes midtribbe smukt vinrøde. Blomsterne sidder 12- 20 samlet i hængende klaser; de har 5 lyserøde kronblade og et hvidligrosa kronrør. Frugten er en kapsel, omgivet af de blivende bægerblade.

 

Vækstkrav: Neillia skal have en varm og sollys plads i haven. På udsatte steder og i strenge vintre fryser skud­spidserne tilbage.

 

Pleje: Neillia formeres ved frø straks efter frømodningen om efteråret. De plantes i haven, bedst i det tidlige efterår, i sol og læ; der anvendes granris som vinterdækning i de første leveår.

 

Anvendelse: Den lette og elegante vækst gør Neillia velegnet som solitær­plante på en plæne eller ved havens siddeplads. Der findes flere arter; men kun Neillia sinensis findes til købs i danske planteskoler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.291 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her