Logo

Orangeblomst - Choisya ternata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Orangeblomst - Choisya ternata

Orangeblomst har fået sit botaniske navn efter den schweiziske filosof og botaniker Jacques Denis Choisy (1799-1859) og det danske navn efter sin lighed med blomsten hos orange­træet, som den i øvrigt er i nær familie med. Choisya temata er en busk, der er hjemmehørende i Mexico. Grenene er grågrønne med korte hår og læder­agtige, skinnende grønne blade, som er oversået med lysende, gennemsigtige prikker ligesom bladene på appelsintræ og andre citrus. Bladene har en gen­nemtrængende, aromatisk duft.

 

Orangeblomst (Choisya ternata) har duftende blomster.

 

Blom­sterne er hvide, velduftende og samlet i store stande. Den blomstrer i maj­-juni. Den bliver en stor plante, som om sommeren kan klare sig udendørs, men om vinteren må holdes frostfrit på en så lys plads som muligt, f.eks. i en vinterhave. Jorden skal være nærings­rig og kan bestå af en standard-jord­blanding, baseret på grov spagnum. Ved at holde meget lav temperatur, dog over frysepunktet, undgår man, at planten taber bladene. Gennem vinter­perioden vandes kun sjældent, og der gødes først, når blomstringen er i gang. Om sommeren vandes og gødes regel­mæssigt.

 

Orangeblomst (Choisya ternata) er en fro­dig plante til vinterhave og terrasse.

 

Formering: Orange blomst formeres ved 8-10 cm lange stiklinger fra den yderste del af skuddet; der stikkes i en gennemfugtet spagnumblanding om foråret eller i forsommeren.

Orangeblomst (Choisya ternata) blomstrer tidligt om foråret. I Sydeuropa trives den godt på friland.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 5.788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
497409-03-2016 14:14:13 Sigrid Roesbjerg
Jeg har choyisia Ternata Lico med hvde blomster, den er plantet ude så den står ude hele året , blomstrer forår og efterår! Den er flot men har en speciel duft.
269507-04-2011 10:47:18 haveABC
Hej Annie - Ja, det er denne blomst. Se opskriften: Orangeblomstervand (pt øverst i listen: Nyeste)
269605-04-2011 23:02:57 Annie
er der nogen der ved om det er denne man bruger til at lave orange blomst vand af? altså det man bruger eks i madlavning, og hvis ja er der så nogen der har en afprøvet opskrift?

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her