Logo

Parasoltræ - Scia'dopitys verticil'lata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parasoltræ - Scia'dopitys verticil'lata

Parasoltræ er et meget betegnende navn for dette træ, hvis nåle er samlet i tætte skærme, hvorfra de stritter ud til alle sider ligesom stiverne i en opslået parasol.

Slægten omfatter kun en art, der er vildtvoksende i Japan og der bliver 40 m høj. Her i landet er væksten betyde­lig svagere og langsommere; ofte ud­vikles planten buskagtigt. Træet har en kegleformet krone og kransstillede grene. Hver nål, der egentlig består af to sammenvoksede nåle, er tyk, læder­agtig og svagt ud randet med tydelige furer; farven er olivengrøn. Koglerne er oprette, ægformede og bærer tæt spiralstillede skæl med tykke rande.

 

Pleje: Træet er hårdført i Danmark, men bør skånes for blæst og træk. Det trives såvel i skygge som i sol i muldrig jord. På grund af den langsomme vækst er det velegnet også i mindre haver.

 

Parasoltræ (Sciadopitys verticillata) vokser meget langsomt i vort klima. Det varer mange år, før et træ opnår den imponerende højde, som ses på billedet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.976 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1080628-01-2017 17:34:56 Jytte Nielsen
jeg har, før jeg anskaffede et Parasoltræ, læst i en havebog at det skal stå i helt sur jord, derfor står mit i ren spagnum, her skriver i muldholdig jord, hvad er korrekt, skal jeg lægge muld under træet, det så vil trænge ned i spagnumèn ?? jeg er jo så bange for at det skal sygne hen, venlig hilsen Jytte

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her