Logo

Pavonia - Pavonia multiflora

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pavonia - Pavonia multiflora

Pavonia er en stedsegrøn busk, der er yderst velegnet som potteplante i stue og vinterhave. Navnet Pavonia har tilknytning til den spanske botaniker Jose Antonio Pavon (1754-1840), som rejste i Sydamerika. Pavonia er hjemmehørende i Brasilien. Det er en plan­te med ranke skud og lancetformede, op til 15 cm lange blade. I spidsen af skuddet fremkommer de purpurrøde blomster i stande.

 

Pavonia multiflora.

 

Pleje: Pavonia er lyskrævende, men tåler ikke fuld sol. I vækst- og blom­stringsperioden kræver den meget vand og regelmæssig næringstilførsel; jævnlige overbrusninger er gavnlige. Topskuddet må ikke studses - det begrænser blomstringen. Når der ikke er flere blomsterknopper, holdes temperaturen under 20°C, men over 12°C. Der gives i denne periode kun modera­te vandmængder og ingen næring. Pot­tejorden kan bestå af en standard­jordblanding, baseret på spagnum.

 

Formering: Om foråret stikkes 6-10 cm lange stiklinger i en let jordblan­ding. For at holde sluttet luft og der­med høj luftfugtighed dækkes stiklin­gerne med klar plastic.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Reine Victoria - La Reine VictoriaOprindelsen er ukendt, men væksten med blomsterne yndefuldt strakt op over løvet tyder på,...
• Fru Dagmar Hastrup - Frau Dagmar HartoppBlomsterne er pink med sølvskær, enkle (5 kronblade), en anelse duftende og udvikles i...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os