Logo

Perovskia - Perovskia atriplicifolia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Perovskia - Perovskia atriplicifolia

Perovskia er opkaldt efter den russiske general Perovskij, der i midten af forri­ge årh. ledede en mislykket ekspediti­on til Afghanistan. atriplicifolia angi­ver, at planten har blade, der ligner mældens (Atriplex). Der findes i alt fire arter af Perovskia, og de vokser alle på tørre bjergskråninger i Afghanistan og Tibet. men kun Perovskia atriplicifolia dyrkes som haveplante. Den er en halvbusk, og det vil sige, at den næsten altid fryser tilbage om vinteren. Den er nær beslægtet med lavendel og salvie og minder lidt om dem begge, men Perouskia har stærkt hårede grene og små, lancetformede, grågrønne, lådne blade. De små, violette læbeblomster er ligeledes lådne; de sidder i lange aks og dufter stærkt krydret.

 

Perovskia er en halvbusk, der minder om lavendel.

 

Vækstkrav: Perovskia må først og fremmest have en varm og tør, solrig vokseplads. Jorden bør være let, gerne sandet, og planten kræver ikke meget vand. Om vinteren vil den som regel fryse helt tilbage; men den bør allige­vel vinterdækkes med f. eks. grangre­ne.

 

Formering: Perovskia formeres ved ur­teagtige stiklinger i juni. Man stikker i flytbare potter eller kasser, vander sparsomt og anbringer i begyndelsen stiklingerne i skygge. Når rødderne viser sig, kan småplanterne sættes frem i solen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (12 stemmer)
Siden er blevet set 4.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her