Logo

Rhodothamnus - Rhodothamnus chamaecistus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rhodothamnus - Rhodothamnus chamaecistus

Navnet Rhodothamnus er sammensat af græsk rhodos = rosa eller rose og thamnos = busk, ordret altså »rosen­busk«. På dansk kaldes planten under­tiden dværg-alperose, og forstavelsen i artsnavnet, chamae-, = dværg-, mens cistus er et gammelt græsk plantenavn. Der findes kun den ene art i slægten, men den er til gengæld udbredt fra den østlige del af de europæiske Alper over

Sibirien til Mongoliet. Det er en 30-40 cm høj, stedsegrøn busk med små, tætsiddende, læderagtige, ovale blade, der er besat med hvide randhår. Blom­sterne er 2-3 cm i diameter og frem­kommer i maj-juni; de er lysrosa og har fem fladt udbredte kronblade og store, mørkebrune støvdragere. De sidder 2-4 sammen på stilke, som er tæt besat med kirtelhår.

 

Rhodothamnus chamaecistus har store, lysrosa blomster med mørkebrune støvdragere.

 

Vækstkrav: Rhodothamnus vokser i naturen mellem klipper og i bjergkrat og sætter ikke pris på direkte sollys. Den er en værdifuld lille stedsegrøn busk på nordsiden af stenbedet, hvor den kan dyrkes i en kølig og fugtig, humusrig, men kalkholdig jord.

 

Formering: Rhodothamnus kan forme­res ved frø, men det er langt lettere og hurtigere at opformere den ved aflæg­ning. Skærer man stiklinger af den, skal det ske om foråret; kun stiklinger af modent træ slår an.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
129827-11-2011 21:03:17 Vibeke Poulsen
den kan dyrkes i en kølig og fugtig, humusrig, men KALKFRI jord-----(SUR)!

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?