Logo

Sødrue - Coccoloba uvifera

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sødrue - Coccoloba uvifera

Sødrue er en løvfældende busk, som stammer fra tropiske områder af Ame­rika, hvor den især vokser ved kyster­ne. Bladene er delvis læderagtige og kan variere meget i størrelse, fra 40 til 110 cm i diameter; bladundersiden er rødlig. Frugterne er bær, som er spise­lige. De har en behagelig, sød smag.

 

Pleje: Sødrue skal have varme, vand og næring, men ikke direkte sol. I vinterhalvåret reduceres både vanding og gødskning noget; men temperatu­ren skal stadig være omkring 18°C. Som pottejord kan bruges en standard­jordblanding med ler.

 

Formering: Formering sker ved stiklinger. Der bruges ca. 10 cm lange stæn­gel stykker fra de midterste dele af grenene; hverken de yngste eller de ældste dele af skuddene giver god rodslagning. Der stikkes om foråret i en fugtig standard-jordblanding. Stik­lingerne dækkes med klar plasticfolie, og temperaturen under plastic'en må gerne komme op imod 30°C. Sødrue kan også formeres ved frø, der sås i samme jordblanding som til stiklinger; frøene dækkes med et jordlag på sam­me tykkelse som frøene. Indtil frøene er spiret, dækkes såkassen med klar plastic, og temperaturen må også her gerne komme op omkring 30°C.

 

Anvendelse: Sødrue egner sig ikke til stuekultur, men bør kun anvendes i et varmt drivhus eller vinterhave.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.940 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her