Logo

Serbisk gran - Picea omorika

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Serbisk gran - Picea omorika

Serbisk gran vokser i Jugoslaviens bjerge nær Sarajevo og bliver her 30-40 m høj, mens træet i Danmark kun bliver ca. 25 m. Det har en slank vækst med en tæt krone og orange brun bark, der skaller af i flager. De unge grene er hårede, og nålene stikker ikke. Ved drejning er nålenes underside opad­vendt, og farven er grøn, mens oversiden er hvidligblå med to tydelige bånd. Koglerne er små, 3-6 cm, aflangt æg­formede og sortblå før modning; de har fint savtakkede skæl. Træets slanke vækst gør det velegnet som prydtræ, selv i mindre haver. Det anbefales især til byhaver, da det trives godt i forure­net byluft. Det skal ikke have særlig megen plads og kan derfor plantes i mindre forhaver, i atrium haver og som solitærtræ midt på en plæne.

Serbisk gran (Picea omorika) er den slanke­ste af de graner, vi kender her i landet.

 

Selv i små villahaver er der plads til Serbisk gran.

 

Vækstkrav: Træet trives bedst i kalkrig jord, helst i sol. Ældre træer mister en del af ungdommens skønhed og char­me, og har træet nået dette stadium, bør man overveje fældning og nyplant­ning af et yngre eksemplar som afløser.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (19 stemmer)
Siden er blevet set 6.689 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her