Logo

Silkeeg - Grevillea robusta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Silkeeg - Grevillea robusta

Grevillea er opkaldt efter den engelske botaniker Charles F. Greville (1794-

1866); det danske navn silke-eg henty­der til plantens silkeglinsende bark. Den er en bladplante fra den østlige del af Australien, hvor den danner et træ, der kan blive op til 30 m højt. Den er hurtigtvoksende og velegnet i en vinterhave eller et hjørne af stuen, hvor der er plads nok til en stor plante. Om sommeren er den en glimrende udplantningsplante i bede med som­merblomster, i plantekummer og i større altankasser.

Den eneste art i kultur er Grevillea robusta. Bladene er lange, 3 gange snitdelte. Blomsterne er orange, men fremkommer normalt ikke på planter i kultur.

 

I naturen har silke-eg orangegule blomster, men dem ser man næsten aldrig hos dyrkede planter.

 

Pleje: Silkeeg gror hurtigt, når den får en lys vokseplads uden direkte sol og når temperaturen er ca. 18°C. Potte­jorden kan være en standard-torve­blanding med meget ler. Om vinteren kan temperaturen synke til 4-6°C, uden at planten tager skade; men den tåler ikke frost. Man tilfører regelmæs­sigt næring med vandingsvandet, og planten har godt af regelmæssige over­sprøjtninger. Yngre planter pottes om en gang om året, mens ældre planter kun pottes om, når rødderne gror ud af potten.

 

Formering: Man kan så frø af silke-eg hele året; ved 20°C er spiretiden ca. 4 uger. Efter spiringen holder man en temperatur på 15-18°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (10 stemmer)
Siden er blevet set 3.802 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her