Logo

Skægbusk - Caryopteris incana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skægbusk - Caryopteris incana

Skægbusk hører hjemme i en familie, der rummer både urter, halvbuske og buske. Den tilhører selv den sidste gruppe og når i Danmark sin absolutte nordgrænse. Hos os bliver den en lille, oftest meterhøj plante med modsatte, grålige blade, 2-7 cm lange med groft savtakket rand. Blomsterne er blåvio­lette, omkring 1 cm lange og sidder i tætte småstande ved hvert bladafsnit. Frugten er en firtallig spaltefrugt med nødagtige delfrugter.

 

Skægbusk (Caryopteris incana) er en lille busk med blåviolette blomster. Kræver en tør, solrig plads og bør vinterdækkes.

 

Vækstkrav: Arten har sin normale ud­bredelse i Østasien, hvor den vokser vildt i tørre bjergområder, og den bryder sig derfor ikke særlig meget om det fugtige danske klima. Skal den dyrkes med held, må den udplantes i veldrænet jord på en lun, solrig plads, og den skal vinterdækkes med ris eller lignende for at undgå kraftige tilbage­frysninger.

 

Pleje: Udsåning af frø er en usikker metode; derfor benyttes oftest urteag­tige stiklinger, der stikkes tidligt i vækstsæsonen. Beskæring er kun nød­vendig ved frostskader, der oftest op­står på umodnede sommerskud.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.975 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
513717-04-2016 20:09:39 Emmy Gram Kristensen
Haveabc er en rigtig god hjemmeside, som jeg bruger rigtig meget til at søge information om planter. Man får altid en fyldestgørende forklaring. Jeg er blevet klar over at min caryopteris ikke står rigtig, den trives heller ikke. Så den skal flyttes i morgen. Tak for hjælpen :-)

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her