Logo

Skarlagentjørn - Crataegus intricata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skarlagentjørn - Crataegus intricata

Skarlagentjørn har en pragtfuld, skar­lagenrød høstfarve, heraf det danske navn. Den hører til de storbladede, langtornede tjørne, som anvendes i tætplantninger og fuglekrat, men som er uegnede til klippede hække.

Busken bliver 3-4 m høj. Grenene er besat med 2-4 cm lange, noget krum­mede torne. Bladene er ægformede med kileformet basis; de er glatte og glinsende grønne. Blomsterne er sam­let i såkaldte halvskærme, som er let hårede; blomsterfarven er hvid, og blomsterne har en skarp lugt. Frugter­ne er rødbrune, kugleformede eller ovale; de modner i oktober og ædes gerne af fuglene.

 

Vækstkrav: Skarlagentjørn stiller lige­som de øvrige, kendte tjørnearter in­gen særlige krav til klima og jordbund, men trives næsten overalt.

 

Pleje: Formeres ved frøudsæd om ef­teråret eller efter stratificering (vinter­opbevaring i fugtigt sand) det følgende forår. Da væksten er kraftig, skal de

enkelte buske have god plads, helst et par m eller mere fra de nærmeste naboplanter. Væksten er tæt; men man bør dog ikke foretage udtynding; det fremmer blot udviklingen af endnu flere kviste i buskens midte.

 

Anvendelse: Skarlagentjørn er veleg­net i parker, større haver eller som vildnis eller fugle krat i fritidshaver med god plads. Den er derimod uegnet for helt små haver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.132 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her