Logo

Stokesia - Stokesia Laevis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stokesia - Stokesia Laevis

Stokesia er opkaldt efter den engelske botaniker Jonathan Stokes (1755- 1831); laevis = jævn eller glat, og artsnavnet skyldes bladenes glatte overflade. Der findes kun den ene art i slægten, der stammer fra det østlige Nordamerika. Den har aflange, stilke­de, blågrønne blade i roset og 30-40 cm høje, oprette, forgrenede blomster­stængler, som bærer de 8-12 cm store, blålilla kurvblomster med lysere midte og frynsede randblomster. De ligner til forveksling blomsterkurvene hos den almindelige, enårige sommerasters (Callistephus chinensis).

 

Vækstkrav og pleje: Stokesia skal have en let, veldrænet, men humusrig jord på et sted med sol og læ. Den egner sig godt til sydsiden af et stenbed og er velegnet til afskæring. Om vinteren bør den have en let dækning med grangrene.

 

Formering kan ske ved frø, deling eller stiklinger, som skæres og stikkes i juni-juli. Formering med rod­stiklinger kan ske sent på efteråret. Arter: Der findes et par havesorter , som dog sjældent dyrkes. 'Alba' har hvide blomster; 'Blue Moon' mørke­blå; 'Blue Star' er lyseblå og sentblom­strende, mens 'Praecox' er tidlig og kan have blomster i flere farver.

 

Stokesia laevis er ikke fuldstændig hårdfør her i landet. Den skal plantes op ad en sydmur i sol og læ.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.801 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?