Logo

Træranke - Periploca

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Træranke - Periploca

Periploca = omslyngende og hentyder til planternes vækst. Der findes ca. 12 arter, hvoraf kun to kan vokse her i landet. Planterne er slyngende, ofte løvfældende buske med mælkesaft og hele, glatte blade. De dyrkes især for det smukke, blanke løvs skyld.

 

Vækstkrav: Beskyttet, solrig plads i fugtig muldjord.

 

Pleje: Planten kan formeres på tre måder: ved frø, rodskud eller om som­meren ved grønne stiklinger, der dyr­kes videre i et varmt væksthus.

 

Arter:

Periploca graeca fra Sydeuropa og Orienten er kun hårdfør på beskyt­tede steder og bør vinterdækkes. Busk­en er kraftigtvoksende, løvfældende, højt slyngende, op til 12 m, med smuk­ke, mørkegrønne, spidse, lancetforme­de blade med blank overside. Blom­sterne, der sjældent udvikles tilfreds­stillende her i landet, er på indersiden brunligt purpurfarvede og i randen og på ydersiden grønlige; de er fremme i juli-august.

 

Periploca sepium er mere hårdfør end den førstnævnte; den stammer fra det nordlige Kina. Bladene er lancetfor­mede, og blomsterne sidder i fåblom­strede kvaste; blomsterne er indvendig matviolette, udvendig gulliggrønne. Frugten er 10 cm lang med tilspidsede ender. Denne træranke er den bedst egnede til danske forhold, men bør dog vinterdækkes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.898 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
353022-06-2014 14:34:10 Vibeke Poulsen
Det er ikke mit indtryk, at den er særlig sart. Har haft den på et lidt beskyttet sted i mange år, hvor den også har blomstret overdådigt hvert år; så det med kun at have den for bladenes skyld, vil jeg mene er en fejl. Den startede i et stort drivhus, men har var den umulig at styre, da den satte nye ranker på mange meter hvert år og omklamrede alt, den kom i nærheden af, så den måtte ud!

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her