Logo

Tyrkisk hassel - Corylus colurna

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tyrkisk hassel - Corylus colurna

Tyrkisk hassel er hjemmehørende i de østlige middelhavsegne, Kaukasus og det vestlige Himalaya og danner et lille træ med en smuk, lige stamme. I hjemegnene bliver træet op til 25 m højt; men her i landet når det næppe over 10-13 m. Barken er gråbrun med bleggule barkporer, lenticeller; kronen er mangegrenet, og bladene ligner me­get almindelige hasselblade. Hunblom­sterne syner ikke af meget; det er kun de trådfine støvfang, som stikker frem af knopperne. Hanblomsterne sidder i 5-7 cm lange rakler, som allerede dannes sommeren før de afgiver stø­vet. Nødderne sidder ofte i store klyn­ger, som præges af de fligede, noget stivhårede haser, der er dobbelt så lange som nødderne. Nødderne er små og tykskallede og har en noget bitter smag.

 

Anvendelse: Som frugttræ har tyrkisk hassel ingen betydning; men den er et udmærket træ til grupper i parker, især ved bredden af vandhuller. Den synes at være meget tolerant over for byluft og bliver stadig hyppigere plantet som allétræ.

 

Formering: Tyrkisk hassel formeres oftest ved frø, som sås i musetætte kasser straks efter høsten. Kasserne skal holdes fugtige og helst ikke udsæt­tes for streng frost om vinteren. Skæres tyrkisk hassel tilbage i en ung alder, kan de fremkomne skud bruges til aflægning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.561 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her