Logo

Weichsel - Prunus mahaleb

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Weichsel - Prunus mahaleb

Det oprindelige tyske navn Weichsel er i slægt med det latinske viscum (mistelten) og hentyder til, at barken af Prunus mahaleb og andre kirsebær­arter blev anvendt til fuglelim; maha­leb er det arabiske navn på en slags kirsebær (mahlab).

Weichsel er en kraftig, busk formet plante, der under gode vækstforhold kan blive indtil 10 m høj. Den er stærkt grenet med udspærrede, lysegrå og noget klæbrige kirtelhår samt karakte­ristiske lysegrå eller hvide korkporer, der giver barken et spættet udseende. Bladene er helt glatte, blanke, ægfor­met rundagtige og 3-6 cm lange med en kort spids. De hvide, vellugtende blomster er samlet i små klaser med 8-12 blomster i hver. Blomstringen be­gynder i april og varer en måneds tid. Frugten er en sort stenfrugt.

 

Vækstkrav: Weichsel er vildtvoksende i den sydlige del af Europa og i store områder af Den nære Orient. I Dan­mark er den indført; men den er fuldt ud hårdfør og anvendes ofte til hegns- ­og læplantninger på vindudsatte ste­der. Den stiller ingen særlige krav til jordbunden og udvikler sig under nor­male omstændigheder godt på almin­delig, næringsrig havejord.

 

Pleje: Består væsentligst i udtynding af de tætte grene samt formgivning af planten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her