Logo

Vadegræs - Spartina townsendii

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vadegræs - Spartina townsendii

Vadegræs er en ret grov, vildtvoksende græsart med korte, tykke udløbere og indtil 130 cm høje og 2-3 cm brede blade, der oftest er grågrønne med en lang, stiv spids. Stråene er kraftige, omsluttede af bladskederne helt op til akset, som er 5-10 cm langt med ensidigt stillede, spidse småaks, der udvikles i juli-oktober. Under blom­stringen farves avnerne rødlilla med gule, udhængende støvknapper.

 

Vadegræs (Spartina townsendii) er vildtvoksende i Danmark omkring vadehavsegnene i det sydvestlige Jylland. Aksene udvikles i sensommeren i ca. 130 cm's højde på de stive strå.

 

Alm. vade græs (Spartina townsendii) er den mest anvendte form. Det er en kryds­ning mellem Spartina alpeniflora (= Spartina alternifolia) og Spartina mari­tima. Den har sterile (ufrugtbare) blomster, mens en kromosomfordoblet type, Spartina anglica, sætter modent frø.

 

Den amerikanske art Spartina pec­tinata kan anvendes som et 150 cm højt prydgræs i haven. Mange foretrækker den gulstribede form 'Aureomargina­ta'.

 

Vækstkrav: Vade græs vokser normalt på ret fugtig, næringsrig bund og er udplantet på vaderne ved Vesterhavet. I haver kan planten udvikle sig noget kraftigere end som vildtvoksende. Den formeres bedst ved udløbere og bliver smukkest, når den anvendes enlig eller få sammen. Aksene er særdeles hold­bare og meget smukke i tørret tilstand.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (10 stemmer)
Siden er blevet set 2.864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
161608-06-2011 13:32:36 thomas
super fakta
jeg bruger det til et skole emne

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her