Logo

Vadegræs - Spartina townsendii

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Vadegræs - Spartina townsendii

Vadegræs er en ret grov, vildtvoksende græsart med korte, tykke udløbere og indtil 130 cm høje og 2-3 cm brede blade, der oftest er grågrønne med en lang, stiv spids. Stråene er kraftige, omsluttede af bladskederne helt op til akset, som er 5-10 cm langt med ensidigt stillede, spidse småaks, der udvikles i juli-oktober. Under blom­stringen farves avnerne rødlilla med gule, udhængende støvknapper.

 

Vadegræs (Spartina townsendii) er vildtvoksende i Danmark omkring vadehavsegnene i det sydvestlige Jylland. Aksene udvikles i sensommeren i ca. 130 cm's højde på de stive strå.

 

Alm. vade græs (Spartina townsendii) er den mest anvendte form. Det er en kryds­ning mellem Spartina alpeniflora (= Spartina alternifolia) og Spartina mari­tima. Den har sterile (ufrugtbare) blomster, mens en kromosomfordoblet type, Spartina anglica, sætter modent frø.

 

Den amerikanske art Spartina pec­tinata kan anvendes som et 150 cm højt prydgræs i haven. Mange foretrækker den gulstribede form 'Aureomargina­ta'.

 

Vækstkrav: Vade græs vokser normalt på ret fugtig, næringsrig bund og er udplantet på vaderne ved Vesterhavet. I haver kan planten udvikle sig noget kraftigere end som vildtvoksende. Den formeres bedst ved udløbere og bliver smukkest, når den anvendes enlig eller få sammen. Aksene er særdeles hold­bare og meget smukke i tørret tilstand.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.940 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
161608-06-2011 13:32:36 thomas
super fakta
jeg bruger det til et skole emne

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!