Logo

Hestegræs - Holcus mollis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hestegræs - Holcus mollis

Hestegræs er et tørt græs, som kun sjældent ædes af heste; plantenavnet

har derfor snarere en nedsættende be­tydning; sammenlign med hestekastan­je. Planten er flerårig med en vandret krybende jordstængel, der i landets magre egne gør planten til et lige så besværligt ukrudt, som kvikgræs er det på mere frodig jord. De glatte strå bliver 30-90 cm høje. Den gullige eller hvide top er kun åben under selve blomstringen; senere er den tæt og sammenkneben. - Småaksene er to­blomstrede, hver bestående af en tve­kønnet og en hanlig blomst.

 

Vækstkrav: Det krybende hestegræs hører hjemme på sur, næringsfattig og sandet jord. Det danner et smukt græs­tæppe i de jyske ege krat, overvejende med ikke-blomstrende skud. Desuden optræder det som ukrudt på sure, ikke merglede marker. På stærkt kvælstof­rig jord kan det danne tætte bevoks­ninger, som er vanskelige at luge bort. Det er vigtigt at fjerne selv de mindste stumper af udløberne for at komme planten til livs.

 

Andre arter: Blødt hestegræs eller fløjlsgræs (Holcus lanatus) er en nær slægtning til krybende hestegræs. Det danner tætte tuer med 20-60 cm høje strå. Hele planten er tæt fløjlshåret. Toppen er hvidgrøn med den ene side rødligt anløben. Det blomstrer i juni-­juli og findes overalt i landet, fortrins­vis på marker og enge.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.878 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Firling, almindelig - Sagina procumbensSes sent forår - midt på efteråret. Findes der noget ukrudt, der er mere trist? Sikkert...
• Skvalderkål - Aegopodium podagraria.Ses sent forår - sensommer. En stærk kandidat til prisen som det mest frygtede haveukrudt....
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!