Logo

Hestegræs - Holcus mollis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hestegræs - Holcus mollis

Hestegræs er et tørt græs, som kun sjældent ædes af heste; plantenavnet

har derfor snarere en nedsættende be­tydning; sammenlign med hestekastan­je. Planten er flerårig med en vandret krybende jordstængel, der i landets magre egne gør planten til et lige så besværligt ukrudt, som kvikgræs er det på mere frodig jord. De glatte strå bliver 30-90 cm høje. Den gullige eller hvide top er kun åben under selve blomstringen; senere er den tæt og sammenkneben. - Småaksene er to­blomstrede, hver bestående af en tve­kønnet og en hanlig blomst.

 

Vækstkrav: Det krybende hestegræs hører hjemme på sur, næringsfattig og sandet jord. Det danner et smukt græs­tæppe i de jyske ege krat, overvejende med ikke-blomstrende skud. Desuden optræder det som ukrudt på sure, ikke merglede marker. På stærkt kvælstof­rig jord kan det danne tætte bevoks­ninger, som er vanskelige at luge bort. Det er vigtigt at fjerne selv de mindste stumper af udløberne for at komme planten til livs.

 

Andre arter: Blødt hestegræs eller fløjlsgræs (Holcus lanatus) er en nær slægtning til krybende hestegræs. Det danner tætte tuer med 20-60 cm høje strå. Hele planten er tæt fløjlshåret. Toppen er hvidgrøn med den ene side rødligt anløben. Det blomstrer i juni-­juli og findes overalt i landet, fortrins­vis på marker og enge.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.084 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?