Logo

Hvorfor kommer der ukrudt?

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Som nævnt findes ukrudt i jorden som frø eller flerårige rødder eller udlø­bere. Nyt ukrudtsfrø kan af vinden, af dyr og af mennesker føres fra steder med ukrudt til »ren« jord. Alt handelsfrø (både markfrø og havefrø) inde­holder ubetydelige mængder ukrudtsfrø, som får gode spirings- og vækstbe­tingelser i den vel-tilberedte jord i have eller mark. Endelig kan rodklum­perne på visse planteskoleplanter indeholde flerårige rodstængler af kvik og skvalder kål.

Ukrudt i en ellers ren have forekommer som regel på grund af dårlige kul­turforhold for de dyrkede planter. Det kan være mangel på gødning, mangel på lys og luft eller manglende dræning af jorden. Passes planterne i haven omhyggeligt, vil ukrudtet hurtigt forsvinde. Man siger, at en afgrøde med kartofler renser jorden. Det er også rigtigt, for så vidt man til stadighed hypper kartofler og holder jorden mellem rækkerne velkultiveret med hakke eller håndkultivator. Storbladede afgrøder som kål kan skygge for ukrudts­planterne og på den måde holde dem borte.

--

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.578 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kløver, fin - Trifolium dubiumSes sent forår - sent efterår; Stænglerne af dette beslægtede og perfekt tilpassede...
• Ærenpris Vedbend - Veronica hederifoliaSes midt på foråret - tidlig sommer. Alle familier har et sort får. Blandt ærenpris er det...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!