Logo

Jordrøg - Fumaria officinalis.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Jordrøg - Fumaria officinalis. 

Alle planter med det latinske artsnavn »officinalis« har på et eller andet tidspunkt været anvendt som lægeplante. Saften af jordrøg fik øjnene til at løbe i vand, ligesom røgen fra en ild.

Planten er enårig, lille og spinkel. Stænglerne ligger mere eller mindre hen ad jorden; de er blåduggede og stærkt grenede. Blomsterne er blegrøde med en mørk munding og en lillafarvet spore.

Planten trives bedst i velgødet jord på kalkbund. Den træffes ofte i bedene i køkkenhaven og blomsterhaven, i lyse partier af havens »skovbund« og på solsiden af hækkene.

Den spredes udelukkende ved frø, men bliver sjældent et besværligt ukrudt. Den er let at luge op med hånden eller med hakkejern.

Kimplanterne af jordrøg kan af ukyndige let forveksles med kimplanter af gulerod og persille. I sådanne tilfælde bør man vente med lugearbejdet, til mulighed for forvekslinger er udelukket.

--

 

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.485 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brændenælde - Liden nælde - Urtica urensI modsætning til den store nælde er Liden nælde kun enårig. Løvbladene er friskgrønne,...
• Bynkeambrosie - Ambrosia artemisifoliaSes sidst på sommeren - tidligt efterår; Bynkeambrosie er den vigtigste kilde til høfeber...
• Rørgræs - Phalaris arundinacea var. pictaSes sommer. Græsser, en gruppe ukrudtsplanter, der også omfatter bambus, bliver stadig...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!