Logo

New zealandsk korsarve - Crassula helmsii

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

korsarve, vandnavle og papegøjefjer er ekstremt hurtigtvoksende vandplanter, der hurtigt kan brede sig ud over en dam og

New zealandsk korsarve, vandnavle og papegøjefjer er ekstremt hurtigtvoksende vandplanter, der hurtigt kan brede sig ud over en dam og danne kvælende måtter. Det bedste er slet ikke at begynde at dyrke dem, men der er flere ting, man kan gøre for at forhindre dem i at overtage det hele.

 

Hvad kan man gøre:

• Hvis man har nogen af dem allerede, river man dem ud og lægger dem på kompostbunken - de må aldrig kommes i affaldsspanden eller smides ud i naturen.

• Hvis ens dam har udløb til et vandløb, er det afgørende at forhindre stykker af planterne i at blive skyllet med strøm­men ud.

• Hvis man ser nogen af dem til salg, bør man spørge for­handleren hvorfor.

• Brug mere beherskede alternativer. Det kan for eksempel være almindelig vandranunkel (Ranunculus auqatilis), kærranunkel (R. jlammula), hornblad (Ceratophyllum demersum), aks-tusindblad (Myriophyllum spicatum) og engforglemmigej (Myosotis scorpioides).

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.773 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1185112-09-2017 10:13:01 Aksel Skriver
Siden virker lidt u-aktuel, set ud fra, at planten iflg. et skilt forekommer på Naturskoleområdet på Vestamager, hvor man indskærper visse forholdsregler for at forhindre uønsket spredning. Den antegnes om en invasiv art. Om det har noget at gøre med, at man på stedet er i fuld gang med omlægning af vandhuller, har jeg ikke fået efterspurgt.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her