Logo

Prikbladet fredløs - Lysimachia punctata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses midsommer - sent efterår; Prikbladet fredløs opbygger et imponerende netværk af jordstængler under jorden og en tæt stand af bladrige stængler over jorden. Man kan kontrollere den ved at ...

Ses midsommer - sent efterår;

Prikbladet fredløs opbygger et imponerende netværk af jordstængler under jorden og en tæt stand af bladrige stængler over jorden. Man kan kontrollere den ved at grave jordstænglerne op, men alle småstykker, der ligger tilbage, vokser op til nye planter. Man kan holde den i dårlig jord for at mindske dens vækstkraft, men den bedste løsning er slet ikke at begynde at dyrke den. Der er bedre (og mere velopdragne) former såsom Lysimachia ciliata "Firecracker".

 

Man skal nærme sig disse (og mange andre) flerårige stauder med stor forsigtighed. De spreder sig med stor hast, enten med frø eller med vegetative midler.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.502 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
306729-04-2012 18:00:51 Bo Mikkelsen
Jeg har den overalt i haven. Lysimachia punctata kvæler buske langsomt.Den snor sig rundt om rødderne på buske og tager vandet fra dem..Det værste ukrudt jeg har mødt..

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?