Logo

Skvalderkål - Aegopodium podagraria.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses sent forår - sensommer. En stærk kandidat til prisen som det mest frygtede haveukrudt. En havedyrker har ganske enkelt beskrevet den som ikke til at udrydde. På trods af navnet er ...

Ses sent forår - sensommer.

 

En stærk kandidat til prisen som det mest frygtede haveukrudt. En havedyrker har ganske enkelt beskrevet den som "ikke til at udrydde". På trods af navnet er skvalderkål dog ikke beslægtet med de egentlige kål.

 

Vækstform:

Den vokser talrigt i vejkanter og skovkanter, i levende hegn, på ubebyggede grunde og i haver. De hurtigt voksende jordstængler kan vokse næsten en meter om året. Skvalderkål kan også sprede sig med frø.

 

Artikel billede

skvalderkåls jordstængler

 

Hvad man kan gøre:

Konstant lugning kan svække planten, men ikke dræbe den. Jordstænglerne er skøre, og nye planter kan vokse op fra ethvert stykke. De ligger dog ret overfladisk i jorden, så det er teoretisk muligt at grave dem op, men skvalderkåls vane med at krybe rundt mellem andre planter gør det svært at luge og grave.

En ukrudtshæmmende membran er den bedste løsning.

 

Vidste du det?

Skvalderkål blev indført mange steder i Europa af romerne som en spiselig afgrøde og for dens efter sigende medicinske egenskaber. Den er da spiselig, men kan ikke anbefales. De hvide blomster er dog ganske pæne, og hvis man kan lære at elske den, er den helt sikkert god til at holde andre former for ukrudt nede.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (15 stemmer)
Siden er blevet set 2.884 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?